Nedělní závod v Kartplanet máme úspěšně za sebou. Počasí nám přálo, a tak jsme se mohli plně věnovat závodění na suchu na rozdíl od závodu v Hořovicích, Nejen díky počasí, ale i díky robustním sodinám, nedošla tentokrát žádná kára k úhoně.  

Nasazení do závodu jsme byli dle indexů z letošního prvního závodu, a tak několik úspěšných jezdců z loňského roku jelo v nové sezóně bez něj. Vyrovnanost skupin to však významně nerozhodilo.

A jak závod probíhal? 

„Modrá“ skupina měla hned několik favoritů, kteří od první rozjížďky ukazovali, že oprávněně. Čtveřici Lukáš Ježek, Jarda Hajdúk, Béďa Málek a Honza Vejbora ještě sekundoval Lukáš Rampa.  A byli to právě „sněhuláci“ z Kartrace, kteří si mezi sebou rozdělovali první místa v rozjížďkách a naopak Jarda s Béďou a Lukášem Rampou se zase střídali o zbývající přední pozice. Tato pětice se také vešla do velkého finále, kdy Lukáš Ježek postoupil z prvního místa před Jardou, o větší počet lepších umístění, následovaný Béďou Honzou a Lukášem Rampou. Zbývajících šest závodníků mělo již větší bodový rozdíl od první pětice a zbyla na ně pouze účast v malém finále.

I „červená“ skupina měla svoje favority, kterými byli Dominik Moravec, Karel Švec, Milan Blažek a také Luděk, který překvapivě vyhrál poslední závod v Kartplanet v loňské sezóně. Bez šancí na přední umístění nebyli ani Honzové Šnajdauf a Vopátek. Nejvíce se dařilo Milanovi, který čtyřikrát vybojoval první příčku a jasně skupinu vyhrál následovaný Dominikem, Karlem a Honzou Šnajdaufem. Tato čtveřice a Luděk s Honzou Vopátkem, se kvalifikovali do velkého finále. 

Tím byly startovní rošty pro jednotlivé finálové rozjížďky rozdány. 

V malém finále startoval z prvního místa Jirka Snopek a za ním potom Ondra Heluz, Zdeněk Strakoš a Kuba Kolář, všichni účastníci z loňské ročníku. Dále potom nováčkové Honza Jána, Jirka Slávik, Martin Fišer, Honza Přibyl, Josef Kříž aMarek Schüller. I když si závodníci v jednotlivých rozjížďkách vyměnili svoje umístění v cíli, jejich celkové pořadí se nakonec nezměnilo. A ačkoliv se nováčkové nedostali před již zkušenější jezdce, určitě se v závodech neztratili a dokázali sami sobě i ostatním, že své místo v našem šampionátu mají a do budoucna s nimi ostatní budou muset počítat.

Velké finále slibovalo opravdu velké souboje hlavně o první místo mezi Lukášem Ježkem a Milanem Blažkem a i když i ostatní nebyli bez šancí, průběh obou rozjížděk potvrdil předpoklady. V první rozjížďce vyhrál Lukáš, v té další si to prohodili a díky lepšímu nasazení ze skupiny se vítězem stal Milan. Byl to jeho první triumf v závodě v našem šampionátu. Na třetí místo se dostal po celou dobu závodu vyrovnaně jedoucí Jarda. Dominika přibrzdil nezaviněný lehčí incident s Honzou Vejborou, který byl potrestaný ztrátou pozice.  Tento trest však neměl dopad na celkové umístění ani na jednoho z jezdců finále. Páté místo obsadil Béďa následovaný již zmíněným Honzo Vejborou dále se umístili Karel Švec, Honza Šnajdauf, Luděk, Lukáš Rampa a Honza Vopátek. 

Tento závod se opravdu povedl, protože jsme si na vyrovnaných kárách závodili od první do poslední rozjížďky s minimem karambolů a žádných poškození motokár. I protestů na šťouchance bylo jen minimum. 

K tomuto závodu Vás chci všechny, kdo jste pořídili jakýkoliv obrazový záznam, aby jste ho umístili na náš FCB.  

Další závod bude20.11. v Teplicích a přihlašování do závodu již začalo. Přednost přihlášení mají do 11.11. loňští účastníci. Věřím, že stejně tak jako na prvních dvou závodech venku, se sejdeme v Teplicích v hale opět v hojném počtu, limit je stanoven na 24 jezdců.  

Takže neváhejte hlaste a taky trénujte.

Těším se na Vás a na naše další super závody.

Luděk