Na závod v Teplicích se nás sjelo jedna dvacet. Rozpis jsme jeli zkrácený, rozdělený dle indexů do tří skupin. Motokáry byly rozumně vyrovnané kromě, jako vždy, výjimek nahoru i dolů. Mohu říci, že spolupráce s teplickou arénou je na skvělé úrovni. Jen pro příští lednový závod musím pro jistotu domluvit o půl hoďky delší čas. Pár zpoždění nás dostalo do zkrácení jízd nejrychlejšího finále, což byla škoda.

Než se rozepíši o vlastním závodě, chci vám všem, kteří jste se účastnili ať jako závodníci nebo spolupracující doprovod či sponzor, poděkovat. Poděkovat za férový jízdní styl závodníků, za dozor traťových komisařů a „normální“ řešení drobných protestů, které prostě při takových to závodech nastanou. To vše za situace, kdy řada závodníků s námi jela poprvé nebo jezdí velmi krátce. Teplický závod je právě ten, pro který mě baví naše závody připravovat a společně s vámi organizovat a těšit na další, který si společně „zajedeme“.   Díky moc.

Rozdělení do skupin dle indexů bylo tentokrát vcelku vyrovnané a postup ze skupin do finálových jízd to potvrdil.

V „modré“ skupině byl jasným favoritem Lukáš Ježek, který však nevyhrál jedinou rozjížďku a vždy dojel druhý a tím druhý i ve skupině. Kromě jedné rozjížďky vyhrál všechny Béďa Málek, který byl i vítěz skupiny. Jednou vítězem byl Honza Zeman a díky této výhře se dostal na třetí místo před Luďka. O čtvrté a páté příčce rozhodlo mezi Markem Schullerem a Víťou Gilichem lepší umístění ve čtvrté rozjížďce pro Marka. Martin Fišer skončil těsně za nimi.

„Červená“ skupina byla tou nejvyrovnanější a ani v ní nevyhrál favorit. Každou z rozjížděk vyhrál jiný závodník. Nejlepšího výsledku, pouze o jedno lepší umístění, dosáhl Zdeněk Strakoš před Leem. Třetí se umístil Jirka Slávik a těsně za nimi skončil favorit Jarda Hajdúk následovaný Jirkou Slopovským. Za nimi byl větší bodový rozdíl. Šestý dojel Ondra Heluz a sedmý Martin Jambor.

Výsledek „zelené“ skupiny ovlivnila kapající voda ze stropu, která způsobila řadu přetočení a karambolů v poslední rozjížďce. Téměř se nedalo ohlídat a identifikovat, v jakém pořadí vlastně dojeli. Přesto, byla to jediná skupina, kterou jasně vyhrál favorit Dominik Moravec následovaný domácím Pepou Křížem. Za nimi dojel Honza Jána, který o lepší pořadí porazil Lukáše Rampu. Za nimi skončil další domácí závodník Míra Novotný. Na šestém a sedmém místě skončili Kuba Kolář a David Větrovec.

A pojďme do finálových rozjížděk. Jejich výsledek značně ovlivnila již zmíněná kapající voda, která si snad užívala to, že závodníci kvůli ní museli jet v určitých úsecích trati buď velmi opatrně, nebo se kochat v rotaci bez naděje na dobré umístění.

 Finále „C“ pro sebe rozhodl Kuba Kolář, který první rozjížďku dojel druhý a další vyhrál. Vyrovnanými výsledky na třetím místě se na druhé pozici umístil Ondra Heluz. Třetí příčku si vyjel s naprosto rozdílnými výsledky v rozjížďkách David Větrovec následovaný Víťo Gilichem, Martinem Jamborem, Markem Schullerem a Martinem Fišerem.

Finále „B“ si pro sebe rozhodl favorit Jarda Hajdúk dvěma prvními místy následovaný Honzou Zemanem a Jirkou Slopovským. O čtvrté příčce ve finále rozhodlo lepší umístění pro Míru Novotného před Lukášem Rampou. Za nimi pak dojeli Luděk a Honza Jána.

Nejrychlejší finále „A“ se jelo s časy na kolo, které se velmi blížily těm, které se jezdili ve skupinách za sucha bez zásahu kapající vody. Nejvyrovnanějšími umístěními se celkově první umístil a závod vyhrál favorit závodu Lukáš Ježek. Při detailním prozkoumání výsledku všech jeho rozjížděk je možné si povšimnout, že jako vítěz závodu nedojel ani v jedné rozjížďce první. 

Za ním dojel na druhém místě Dominik Moravec o lepší umístění před domácím závodníkem a nováčkem letošní sezóny Pepou Křížem. Béďu Málka odsunula na čtvrté pořadí nepovedená první rozjížďka.  Za ním se za sebou seřadili Leo, Jirka Slávik a Zdeněk Strakoš.

Vítězům blahopřeji a všem nám přeji co nejvíce takových to závodů, jako byl ten v Teplicích.

„Revizní komisi“ prosím o kontrolu výsledků a upozornění na případné chyby.

Další závod jedeme 11.12. v Plzni, který je jedinou časovku v našem šampionátu. Pro ty, kteří si budou chtít zajet do Plzně zatrénovat, uvádím. Sledujte obsazenost arény. Ráno o víkendech tam bývá celkem plno tatínky s ratolestmi, večer tam zas mohou být předvánoční firemní akce.

Pro závod v Plzni bude platit limit 30 závodníků. Pro přihlašování do závodu budou mít tentokrát přednost závodníci z loňské sezóny, kteří odjeli alespoň polovinu závodů a ti, kteří odjeli všechny tři závody letošní sezóny. V několika dnech pro přehlednost zveřejním seznam závodníků s předností a termín, do kdy přednost platí a také výši zálohy na závod.

Těším se na Vás a na náš další super závod v Plzni. Je radost s Vámi závod organizovat a na trati utkat se o nejlepší umístění.