Dnes jsme jeli závod v KartPlanet za skvělého počasí. Závod jsme zvolili jet bez rozdělení, pouze v jedné skupině 12 jezdců. Bohužel se nás nakonec sešlo jen deset. Ti, co přijeli, si závod ale užili.

A jak jsme vlastně jeli? 

No přeci náramně. Je těžké popisovat průběh závodu, když jsme jeli všechny rozjížďky a vlastně nebyl čas závod sledovat z tribuny. Jeli jsme šest rozjížděk ve skupině a vzhledem k volnému času jsme se rozhodli jet tři finálové rozjížďky. Jasným favoritem skupiny a závodu byl Tomáš Martan. Bohužel bez přítomnosti traťových komisařů byl jedním z poškozených při různých strkanicích. A nebyl sám. Na nezaviněný karambol doplatil několikrát i Radek a další. Všechny prohřešky proti pravidlům zůstaly nepotrestané. Nikdo z poškozených se neodvolal a nepožadoval změnu v pořadí. A tak jsme rozjížďky zapsali, tak jak jsme je dojeli.

No pojďme tedy k výsledkům.

Dali by se stručně nazvat: Papírové předpoklady se nepotvrdili.

Aniž bych to věděl, trochu jsem si k nim připravil text již popisu předcházejícího závodu v Chebu a v upoutávce na dnešní závod. V Chebu jsem se umístil na pátém místě a v zápise upozornil na pro mě velmi pěkné výsledky na rychlých drahách, když v podzimním závodě v KartPlanet jsem byl čtvrtý. V upoutávce jsem vyslovil možnost nás všech dostat se snadněji na bednu, když tolik favoritů chybí.

Jo jo, to jsem ale netušil, že po základní části ve skupině budu první a ve finálových rozjížďkách dojedu dvakrát první a jednou druhý. Pro mě super super super úspěch, protože jsem v naší sérii nikdo závod nevyhrál a naposledy byl na pódiu závodu 26.3.2017 právě v KartPlanet. Obrovská bomba by to pro mě byla, kdyby nás však jelo daleko víc. 

Ve skupině i v závodě se na druhém místě umístil Lukáš Rampa. Třetí byl původně vyhlášený Béďa, ale po kontrole výsledků „revizním komisařem“ Honzou Šnajdaufem se na pódium posunul Tomáš Martan. Béďa tedy bere pouze bramboru. Opakování ceremoniálu se však nekonalo.

Na pátém místě dojel v základní skupině čtvrtý Tomáš Havlík. Honza Šnajdauf si polepšil o jedno místo ze základní skupiny a dojel si pro šesté místo. Sedmý se umístil Radek Líbal v závěsu s Eliškou. Za ní se umístili Ondřej Heluz a Kuba Kolář.

Na prvním místě se v  celkovém pořadí nic nezměnilo, své místo si pořád drží Tomáš Martan. Béďa se dostal na druhé místo před Dominika Moravce a Lukáš Rampa se posunul na pátou pozici. Luděk je skokanem kola, když poskočil z devátého na šesté místo. 

Osobně bych mohl být s výsledkem závodu velmi spokojený. Já ale tak úplně nejsem. Klidně bych dojel pátý, šestý nebo desátý, kdy by nás jelo dvakrát tolik, jak nás obvykle v tuto roční dobu a na této dráze jezdilo. Závod má pak totiž úplně jiný náboj a hodnotu.

Navíc nás závod stál výrazně více než jsme na něj vybrali. Pořadateli platíme za zamluvený čas, který si dopředu závazně rezervujeme. Ve čtrnácti jezdcích, původně přihlášených, bychom to v pohodě splatili. Při dvanácti jsme byli v lehkém mínusu. Jestliže nás ale jelo pouze deset, kdy dva přihlášení Jakub Drábek a Pavel Sabota dopředu nezaplatili, neodhlásili se, a nakonec ani nepřijeli, je to pak finanční propadák a chybějící peníze musíme vzít z uspořených na poháry. Mrzí mi to o to více, že jsem v pátek vyzýval k nahlášení možné neúčasti, protože jsme měli dva náhradníky.

Jako organizátoři se vrátíme k zavedené praxi, kdy platby při přihlášení budeme vyžadovat k danému termínu před závodem. Bez ní nebude mít nikdo místo v závodě zajištěné.

Ten další závod jedeme jako tradičně v Hořovicích. Vzhledem k programu, který si provozovatel nasmlouval přes zimu, nám původní termín závodu 18.6. přehodil na 11.6.

Zítra začnu s provozovatel Hořovic potvrzovat nasmlouvaný termín, a tak sledujete náš FCB a mailové zprávy.

Těším se na náš závěrečný závod sezóny a věřím, že si ho většina z Vás nenechá ujít. Pojedeme ho v protisměru.

Luděk