První letošní závod máme úspěšně za sebou i když v mém případě o úspěchu hovořit nemohu. Když jsme naplánovali termíny závodů, byl jsem v celkem v pohodě s tím, že po dopoledni v Metropoli si večer užiju na maturáku dcery. Taková super sobota. Jak se termín přiblížil, o vánocích jsem zjistil, že pořadí akcí je přesně obráceně. Brrr. Maturák byl super, co Vám mám povídat. Ráno jsem si však vyzkoušel pocity Tomáše Reisiga po „povinných“ maturácích jeho tříd. Popravdě nic moc.Další ránu mi zasadilo rozdělení do skupin, Připadal jsem si, jak bych závod prospal a probudil se do velkého finále. Myslím si, že stejné pocity nás měla drtivá většina a to v obou skupinách. Obsazení závodu bylo opravdu fantastické. Konkurenci navíc zvýšilo i opětovné tréninkové nasazení několika závodníkům před závodem, kteří prostě nechtějí nechat nic náhodě.A jaký byl průběh závodu? Jeli jsme pouze dvě skupiny po osmi. Organizačně nejtěžší varianta obzvláště za absence Jirky a mojí „mírné indispozici“. Traťové komisaře jsme museli vypustit, což nám přineslo spoustu karambolů, které ovlivnily výsledek bez potrestání viníků. Jak se i ukázalo, poněkud jsme odhodili odpovědnost za vlastní jízdu k ostatním. Měli jsme však i světlé chvilky, které dokazují, že si závody chceme užít v príma atmosféře.Když jsme se tentokrát vyvarovali chybám při startech naopak jsme si rozjížďky okořenili organizačními zmatky s máváním konců a to hned několikrát.Áčková skupina byla tou více šťouchací a s předčasnými konci rozjížděk několika závodníků. Ovládl jí dle očekávání Patrik, i když se před něho dokázali dostat Béďa, Jarda i Radek. Ti i odskočili dalším v pořadí a společně se kvalifikovali do velkého finále.  Do malého se za sebou poskládali Leo, Michal, Adam a Luděk.
V béčkové skupině překvapila hned v první rozjížďce s károu číslo 1 vítězstvím Eliška. Byl to super úspěch křehké dívčiny proti všem těm rychlíkům. V další rozjížďce vyhrál překvapivě opět s 1. tentokrát Milan. Výhru ve skupině si ještě užili Honza, Karel a Lukáš Pech, který skupinu vyhrál. Za ním se do velkého finále vybojovali účast Karel, Dominik a Lukáš Rampa. Do malého finále šli v pořadí Milan, Honza, Eliška a zkušenosti sbírající Míra.
Na finálové rozjížďky jsme opět nasadili traťové komisaře a byť šlo již o všechno, rozjížďky to zklidnilo.Malé finále pro sebe získal Milan jedním druhým místem a jedním vítězstvím,  Za ním pak byli po řadě soubojů a různých pořadí Honza, Eliška, Leo, Michal, Luděk a Míra.Velké finále slibovalo i velké souboje a ty i byly. Sjíždění v „jokerech“ byly milimetrové ve prospěch jednoho či druhého. První rozjížďku vyhrál překvapivě Karel před Patrikem a Lukášem Pechem a rozjel tak svůj comeback směrem na bednu. Chybou v druhé rozjížďce ale dojel poslední a propadl se až na 5. místo. Naopak Patrik již nenechal nic náhodě a dojel si pro první místo v rozjížďce i v závodě. Druhou příčku na bedně si soustředěným výkonem po celý závod vybojoval Dominik a na stupně vítězů je doprovodil Lukáš Pech.Za nimi pak dojeli Jarda, Karel, Béďa a Lukáš Rampa.Všem vítězům i účastníkům blahopřeji ke skvělým výkonům.V celkovém pořadí na předních pozicích do 4. místa nic nezměnilo. Skokanem kola je Lukáš Pech, který si povyskočil z 9. až na 5 místo.
Dnes se chci ještě zmínit o možnosti jezdit v Teplicích nebo i v jiných arénách do dalších sezón. Po závodě jsme s Lukášem jednali s „provozní“ Metropole o podmínkách dalších závodů. Finančně se nás snaží vytlačit na vyšší cenu a to se nám už nechce. Při dalším zvyšování ceny závodu bude řada jezdců zvažovat jezdit vůbec. 
Proto chci s Vámi otevřít diskusi na téma formátu závodů. Tam, kde se nedovedeme domluvit na rozumné ceně (Vysočany, možná i Teplice) potřebujeme najít jiný formát, v kterém dokážeme dostat na dráhu co nejvíce jezdců s využitím maximálním využitím pronajatého času  (vyšší příjmem provozovateli za minuty/hodiny nájmu). Jednou možnou variantou je systém „Cheb“, který jsme zvažovali i pro dnešní Teplice. Systém by měl mít určitou formu „spravedlnosti“. Pokud Vás něco napadne, podělte se o to s námi. Všechny nápady jsou vítány.
Příště jedeme v Plzni časovku, tentokrát protisměr. Těším se na vás všechny, i ty co dnes nepřijeli. Těším se na to, že dokážu opět držet krok se středem závodního pole a i na to,že si už nemohu pro finále vylosovat káru číslo 13. 😉
Luděk