Poslední závod letošního roku je za námi a za mě ho vnímám jako jeden z těch nejlepších, které jsme kdy v místní aréně jeli. Zážitkem ho překonávají jen ty, které jsme jeli potmě s čelovkami. Nepamatuji si ani, že by se nás sešlo v Plzni 23 jezdců. 

      A jak to tedy vypadalo?

      Při neúčasti „Super Rychlíků“ Patrika a Luboše, zastupoval jejich kategorii pouze Martin Hála. S tím z počátku dovedl držet krok pouze stále se lepšící Dominik Moravec, kdy ho v průběžném pořadí dokázal dokonce předstihnout. Martin nám ale všem ukázal jaké časy se dají zajíždět i s pro nás všechny zatracovanou 41. Zajel s ní časy pod 38 vteřin, ke kterým jsme se ostatní ani nepřiblížili. 

     Bylo tedy jasné, že mi další jsme mohli bojovat jen o třetí příčku. O tu se v průběhu závodu mezi sebou přetahovali Lukáš Rampa, Béďa Málek a Jarda Hajdúk, který z nich byl na konec nejšťastnější a po dlouhé době opět postavil na pódium. Za nimi nepatrně zaostával Michal Drda. Další skupinkou, která se přetahovala o umístění byla trojice Leo, Luděk a Radek Líbal. 

     Nutno dodat, že za již zmiňovanými závodníky se v průběhu závodu významně zlepšovali Jirka Košťál, Lukáš Pech i Eliška. Prostředek startovního pole byl opravdu velmi velmi vyrovnaný. Setinky až desetinky

Naopak se nedařilo stálicím v plzeňské aréně a to Honzovi Šnajdaufovi a Jirkovi Snopkovi. Není „holt“ každý den posvícení. Vývoj časů výše zmíněných skupinek je zpracován v grafech pod tabulkou výsledků.

Vývoj časů dalších závodníků si můžete předělat úpravou přiložených grafů a zpracovat dle vlastního uvážení. Nezklamali ani nováčci, kteří své časy také neustále zlepšovali.

       Formát časovek v takovém to počtu a s takovou vyrovnaností hlavně uprostřed pole, má prostě svoje kouzlo a opodstatnění v rámci našeho šampionátu. Už teď se těším na další v únoru.

Celkové pořadí je nebývale vyrovnané. Dominik stáhl ztrátu na Patrika, Martin Hála se vyšvihl na pátou příčku, naopak na jedenáctou se propadl již dva závody pauzírující Karel Švec. Ostatní posuny najdete v přiložené tabulce. 

    Jak jsem již zmiňoval při vyhlášení, prvním závodem v dalším roce jsou 11.1. Teplice. Sledujete bedlivě naše zprávy v mailu nebo na FCB, pokud by došlo ke změně. 

          Užijte si vánoční svátky a oslavte příchod nového roku, v kterém se budeme opět setkávat na závodech našeho GoKartOpen.