Dnešní závod v Teplicích je již minulostí a já mám z něho obrovskou radost a to z několika důvodů. Hned vám vysvětlím proč.

Na páteční večer si skupinka našich závodníků zamluvila Metropoli k tréninku proto, aby v dnešním závodě uspěla co nejlépe. Není to poprvé, kdy kromě vlastní sportovní přípravy přidali i tu společenskou.

Podíváte-li se do výsledkové listiny dnešního závodu, jejich stopu uvidíte hlavně v nejrychlejší finálové skupině. Jsou v ní hned tři.

A jak závod probíhal?

Obrovské překvapení nám přineslo rozdělení do rozjížděk dle „spravedlivého“ klíče indexů.

Skupina A byla neskutečně nabitá. Martin Hála, Béďa Málek, Lukášové  Rampa a Pech a neustále se lepšící Leo.  Skupinu ovládli Martin s Béďou, kdy si téměř vždy mezi sebe rozdělili první a druhou příčku, jen v té poslední rozjížďce se na druhé místo prodral Leo. Zajímavé bylo sledovat postupné zlepšování výsledků Lukáše Pecha. Vojta Svoboda měl jen tu minimální šanci se před některého z nich posunout.

Skupinu B jednoznačně opanoval Patrik Melichar, který ani jedenkrát před sebe nikoho nepustil. Za ním se o druhé a až páté místo přetahovali Jarda Hajdúk s Milanem Blažkem a za nimi potom Michal Drda s Jirkou Snopkem. Tak také skončilo i pořadí ve skupině v které to měl Adam Kníže neuvěřitelně těžké odpoutat se od šestého místa z rozjížďky.

Skupina C neměla nikoho ze super rychlíků a tak byl boj o první místo více otevřený. Dostali se na něj dokonce tři jezdci, kdy čtyřikrát se to podařilo Dominikovi Moravcovi, jedenkrát Honzovi Šnajdaufovi a Radkovi Líbalovi. Ten byl největším smolařem rozjížděk, kdy o celkové lepší umístění ho nadvakrát připravil nezaviněný karambol, jednou zaviněný a jednou podivný start rozjížďky na červené světlo. Někdy se prostě „zadaří“.

A jak jsme se poskládali do finálových rozjížděk? Pohled na účastníky malého finále potvrdil jak vyrovnaný je střed startovního pole.  Pořadí na startu bylo Radek Líbal, Jirka Snopek, Lukáš Pech, Jirka Slopovský,  Adam Kníže a Vojta Svoboda. Radek vyhrál obě rozjížďky, Jirka Snopek s Lukášem se o druhou příčku obě rozjížďky přetahovali stejně tak jako Jirka Slopovský s Adamem.

O účastnících prostředního finále rozhodl index lepších umístění. Honza Šnajdauf se díky němu prosmykl do velkého finále a Luděk Bechyně s Milanem Blažkem se postavili na čelo startovního roštu. Za nimi byli Lukáš Rampa, Eliška Líbalová, Leo a Michal Drda. Finále vyhrál na odepisovaných kárách 13 a 14 Lukáš před Milanem a Luďkem. Další v pořadí byli Leo, Michal a Eliška.

Velké finále slibovalo souboje mezi Patrikem Melicharem a Martinem Hálou. Ty se také odehrávali téměř po celý čas obou rozjížděk. Za nimi  v mírném odstupu jeli Dominik Moravec a Béďa Málek. Pěkné souboje spolu sváděli i Jarda Hajdúk s Honzou Šnajdaufem.

Tak i dopadlo pořadí finále a celého závodu.

V celkovém pořadí má již obrovský náskok Patrik Melichar.  Za ním se na druhou příčku vyhoupl Dominik Moravec. Moc mu to přeji. Dominik jezdí šampionát již několikátou sezónu a rok od roku se zlepšuje. Umístění na bedně mu však stále těsně unikala. Poctivou přípravou a odpovědným přístupem se však dovedl prosadit mezi ty největší rychlíky. Moc mu blahopřeji. S velmi podobným přístupem se na třetí místo prodral Jarda Hajdúk. Jednou absencí v tomto závodě se propadl pořadím Karel Švec, naopak Béďa Málek  se po počáteční absenci vyhoupl nahoru. Mezi pátým a desátým místem je rozdíl pět bodů slibující brzké přesuny v pořadí v dalších závodech. Za sebou jsou tam Béďa, Michal Drda, Lukáš Pech, Honza Šnajdauf, Lukáš Rampa a Luděk.

Dnešní závod má pouze jednu pihu na kráse pro budoucnost. Metropoli se nelíbí, kolik peněz u nich za naše závody utratíme. Údajně jsou schopni si veřejností vydělat více.(???) Nabídli jsme jim jet u nich systém „Cheb“ , kdy nás v rozjížďkách jezdí více a závod máme odjetý za kratší dobu. Na hodinu tím vydělají více. Promyslí si to a ozvou se mi počátkem příštího týdne. Nechceme naše závody více zdražovat a pokud budou hladoví jako ve Vysočanech, budeme hledat jiná řešení, třeba třetí závod v Plzni nebo prostě vynecháme. Dáme Vám určitě vědět.

Příští měsíc se sejdeme v již zmíněné Plzni. Budete to „předvánoční“ časovka a pojedeme jí po směru.