Máme za sebou předposlední závod letošní sezóny, když jsme podruhé jeli ve Vysočanech.  Sešlo se nás nedělitelných 19, přes to jsme se rozdělili do třech skupin 7 – 6 – 6.  Dovažování na 90 kilo přibrzdilo „hubeňoury“ a tak nám normálním ostatním a nebo XXL zas tak snadno neujížděli. Indexové rozdělování se ukazuje opravdu spravedlivější než podle pořadí. Skupiny byly celkem vyrovnané a slibovaly pořádné souboje na trati. Ty se také brzy dostavily.

„Joker“ tentokrát zkracoval kolo a jeho správně taktické načasování kolikrát rozhodovalo o úspěchu či prohře. Spousta rozjížděk v sobě měla souboje kolo na kolo, nárazník na nárazník a i když bylo spousta drobných strkanic, nebyl podaný jediný protest.  Asi největší drama a napětí přinesla 4. rozjížďka skupiny A, kdy Jirka Snopek, Luboš, Luděk a  Honza Vopátka sváděli několik kol souboje v zatáčkách i na rovinkách té nejvyšší kvality. Téměř celou rozjížďku vedoucího Jirku nakonec na cílové pásce o šířku nárazníku přespurtil Luděk. Nebylo to poprvé, kdy se tito dva borci navzájem těsně předjeli až v cíli.

Finále jsme jeli dvě v 10 jezdcích, kdy vítěz malého postupoval do velkého.

Základní skupinu A vyhrál Luboš, béčko Béďa a céčko Tomáš Málek. Tito tři se i dostali na stupně vítězů, kdy nejrychlejším byl Tomáš, za ním Luboš a Béďa byl třetí. Ve Vysočanech vždy výborně jedoucí Jarda Hajdúk se tentokrát musel spokojit s bramborovou medailí. Pořadí dalších jezdců objevíte ve výsledkové listině na našich stránkách. V závodě se objevila i řada nováčků, kteří svými výkony sice nepronikli na stupně vítězů, nicméně určitě nezklamali a zařadili se mezi ostatní. Několik dalších závodů a budou se určitě tlačit vzhůru.

No, a jak se nám změnilo celkové pořadí? Béďa si i nadále drží první místo s náskokem 26 bodů na Tomáše. Zisk jediného bodu v Hořovicích mu zaručuje mistrovský titul v celkové kategorii. Na druhé a třetí místo v celkovém pořadí mohou dosáhnout celkem čtyři jezdci Nejlépe je na tom Tomáš o 3 body před Luďkem. Ten v posledních závodech navýšil náskok na Lukáše na 15 bodů.   Zezadu sprintující Honza Šnajdauf dostihl Lukáše na 3 body. No, bude to ještě pěkně zajímavé.

Dnes byl poslední možný termín se přihlásit do kategorií XXL – Klasik – Super Klasik. Kategorii XXL obohatil Tomáš Reisig, Klasiky Lukáš Rampa a Super Klasiky Jirka Ešpandr +.

Za necelý měsíc se sejdeme na závěrečném závodě sezóny tradičně v Hořovicích.  Limit jezdců bude opět 24.  Přednostní právo přihlášení mají všichni, kteří odjeli v letošní sezóně alespoň 4 závody. Termín přednostního přihlášení je 31. května, kdy musí být platba připsána na účet.

Takže, hlaste se. Poslední závod sezóny je jen jeden a Hořovice po rozšíření jsou prostě bomba. Pohár dostanou všichni, kteří odjedou alespoň třetinu závodů.

Těším se na Vás a na skvělý závěr sezóny.