Dnes jsme při účasti 22 jezdců pokřtili novou část tratě v Hořovicích. GoKartOpen měl, jako úplně první, možnost si na trati zazávodit. To je bomba!!

Po včerejším dešti byla nová část trati lehce navlhlá a ve spojení s naprosto novým asfaltem lehce klouzavá, nikoliv však vyloženě záludná. Výjimkou bylo jediné místo po přejezdu z nové části na starou trať s následnou pravotočivou zatáčkou. Všechny z nás to svádělo, pořádně jí projet pod plynem, jenže to jsme se spletli. Povrch zadních kol byl totiž pokryt klouzavým filmem nabaleným na novém asfaltu, a tak se řada z nás nekontrolovaně přetočila a odporoučela do gum. V tréninku to nevadilo, horší bylo, když to některé potkalo v rozjížďkách. Určitě tím byl ovlivněn výsledek prvních rozjížděk a tím i celkového pořadí.

Závod jsme jeli ve třech skupinách, kdy dvě byly po sedmi a jedna po osmi jezdcích. Rozjížďky jsme jeli na 4 kola, což dalo skoro téměř 6 minut.

Ačkoliv jsme posunuli start o dva rošty zpět, nejkritičtějším místem celé trati byly první dvě zatáčky po startu. Natěsnat do nich minimálně sedm jezdců bylo hlavně ze začátku velmi složité. Postupem jízd jsme se s tím naučili žít, ale pro příště musíme vymyslet lepší místo pro starty.

Nová, a v našem případě i ta nejdelší varianta tratě, má v sobě jak rychlé, tak i technické úseky a dokáže prověřit technickou schopnost každého závodníka. Ačkoliv je širší než ta původní, přesto moc míst k „bezpečnému“ předjetí nenabízí. Čas od času byly vidět pěkné i nepěkné strkance, kdy při jednom na cílové pásce skončil David Seifrt v gumě a následné rotaci u stojny střechy depa. Naštěstí vše bez úrazu.

Vzhledem k nebývalému teplu na toto roční období, káry na startu „chcípaly“ a tím oddalovali úspěšné starty a zvyšovali nervozitu připravených jezdců. Naštěstí se všichni dokázali udržet a nikomu se nepodařil „letmák“.

Finálové rozjížďky jsme také jeli také na tři skupiny. Kdy malé finále se jelo v osmi a vítěz postoupil do prostředního finále. Jasným vítězem a postupujícím byl Roman Dufek. Ozdobou malého finále byl rodinný souboj kluků Ešpandrů, ač rodina nedarovali si ani centimetr trati zadarmo.

Prostřední finále bylo napínavé souboji o první tři místa, kdy spolu v první rozjížďce celou dobu bojovali Dominik Moravec, Lukáš Rampa a David Seifert. Prvně jmenovaný byl také z obou rozjížděk nejúspěšnější a postoupil do velkého finále.

To bylo v obou rozjížďkách kořistí Patrika, který tak za celý závod nenašel přemožitele. Druhou příčku uhájil v obou rozjížďkách před dotírajícím Béďou navrátilec Luboš Kovařík. Na čtvrtou se až z šesté startovní pozice podvakrát probojoval Honza Šnajdauf, který tím dokázal, že mu trať v Hořovicích sedí.

V celkovém Béďa navýšil náskok v čele na své pronásledovatele. V pořadí došlo k prohození na druhém a třetím místě mezi Tomášem a Luďkem. Tomáš si svou další neúčastí téměř zavřel možnost opět získat titul šampiona. Jakákoliv další absence ho může stát i umístění na bedně v celkovém pořadí. Na záda mu totiž dýchá Lukš Rampa.

Co dodat na závěr k „NOVÝM“ Hořovicím.  Přeci to, že jsou ještě lepší než ty předcházející a že už se těším na červnový závod, který dost pravděpodobně pojedeme v protisměru.

Ještě před tím se v květnu uvidíme ve Vysočanech. Pro ty, kteří budou chtít natrénovat, pojedeme protisměr.