Ahoj závodníci,
Máme za sebou poslední závod letošního ročníku v „indoor“ arénách. Brzký ranní začátek,  strašák limitu konce rezervace pro závod a minimální vysvětlení, jak jet protisměr včetně zapisování výsledků, způsobily v první sérii rozjížděk poněkud chaos. Inu, v 7:30 někteří závodníci teprve vstávají a dnes byli na nohou a kolech hodinu čí dvě dříve. Brrrrr 🙂
Možná, že první rozjížďky ovlivnily celkové výsledky, v každém případě nové rozdělení do skupin pomocí „indexů“ se povedlo, a i když skupina „B“ vypadala pro favority pohodověji, velké rozdíly v nich nebyly. Ukázalo se, že nováčci se rychle rozkoukávají a začínají zatápět  i matadorům šampionátu.
Občas se sice při kontaktech mezi kárami zajiskřilo, nebyly však vidět likvidační zákroky minulého závodu v Metropoli.
Skupinu „A“ s přehledem vyhrál Tomáš Málek, Lukáš Rampa doplatil na nechtěný kontakt s „betonovou“ pneumatikou a toho asi stálo lepší umístění do finálových rozjížděk.
V „B“ skupině si vítězství a druhá místa střídali Béďa s Honzou Šnajdaufem a pouze jedenkrát se na druhé místo dostal neustále se zlepšující Kryštof.
„C“ skupina byla velmi zajímavou černým koněm Petrem Střilkou, který v prvních ročnících GoKartOpen dominoval asi tak, jako dnes Tomáš Málek nebo Patrik Melichar. Naštěstí pro Jirku a Luďka, mu trvalo několik rozjížděk, než se začal prosazovat. Zamotanou skupinu nakonec vyhrál Luděk, kterému se podařilo v jedné rozjížďce i po karambolu, z kterého odjel až pátý, rozjížďku ještě vyhrát. Jirka a Petr měli stejný součet bodů, Petr více lepších umístění
Finále jsme jeli po 9 jezdcích, což byl náš historický rekord.
Protože se nám dařilo být organizačně rychlejší, než jsme plánovali, mohli jsme si dovolit jet finálové rozjížďky až 10 minut. Popravě, startovat z deváté pozice na startu, by při 6 minutové rozjížďce bylo téměř bez šance dostat se dopředu.
Malé finále mělo jasného vítěze obou rozjížděk v Jardovi Hajdukovi. David Seifert a Zdeněk Stehlík si pozice prohodili, David se umístil lépe díky umístění v základní části.
Velké finále mělo nečekaného účastníka v Kryštofovi, který se nakonec umístil dokonce na 8. místě. Další překvapení se povedlo Luďkovi, který se na super jedoucí „6“ po karambolu dvou jezdců před ním a Tomášovi na pomalé „5“, dokonce první rozjížďku vyhrál.
V druhé rozjížďce jel Tomáš na „6“ a neměl tím pádem žádnou konkurenci. „Želví“ „5“ připadla Béďovi, který celou polovinu rozjížďky za sebou defenzivní jízdou držel, kromě Luďka, zbytek startovního pole. Předjet se ho podařilo pouze Lukášovi. Na lepší než třetí pozici to již nestačilo.
Celkovým vítězem se stal Tomáš Málek následující Luďkem a za ním Béďou. Lukáš skončil čtvrtý.
Jedinou změnou v celkovém pořadí, na prvních 10 místech, je propadající se Patrik. Účast, jak když chodí do houslí, se někde projevit musí. Index má vak suverénně nejlepší.
Úplné výsledky najdete v příloze.
Na dalších závodech se uvidíme  14.4. v Hořovicích.  Pozor to je změna !!!!!
Hořovice rozšiřují dráhu a tak bude záhodno tam zajet zatrénovat. Sledujte naše stránky.
Těším se na Vás na další super závody.
Luděk