Dnešním závodem v Mileniu jsme se přehoupli do druhé půlky letošního ročníku našeho šampionátu.

Tedy, Milenium již není Mileniem a jmenuje KartArena. Pro příští závody to napravím.

A jak to dnes vypadalo?

Sešli jsme se v počtu 16 jezdců, což je od prvopočátku našich závodů ideální počet. Můžeme se rozdělit do čtyř skupin po čtyřech jezdcích a každý jedeme čtyři rozjížďky.

Vzhledem k tomu, že jsme jeli protisměr a měli časovou rezervu, zařadili jsme tréninkovou jízdu zkrácenou na 5 minut.

Protože někteří super rychlíci nepřijeli, dali nám ostatním alespoň teoretickou šanci poprat se o postavení na bedně. A toho jsme také využili.

Kluci Málkovi si udělali závod sami pro sebe a se svými časy na kolo se všem neochvějně vzdalovali. Průměr jednoho kola v celém závodě měli výrazně pod 40 vteřin, kdy nikdo z nás se tam ani nepodíval.  Jen Luďkovi se jednou jedinkrát podařilo zajet 40 vteřin na tisícinu rovných.

Nejrychlejší byl dnes Béďa, který zřejmě zraje jako víno a v letošní sezóně se mu obzvláště daří.

Po první sérii rozjížděk byl na třetím místě Lukáš, a protože se v minulém závodě umístil druhý, byl i jasným favoritem na bronzový pohár.  Luďkovi se však podařilo v druhé a třetí sérii zlepšit a získat na Lukáše mírný náskok, který i v poslední rozjížďce udržel. Na dalších místech bylo pořadí celkem stabilní po celou dobu závodu, kdy všichni závodníci své časy neustále zlepšovali. Největších zlepšení, téměř o dvě vteřiny, dosáhli Dominik Moravec a Roman Dufek, kterým se tak podařilo poskočit pořadím.

A jak se nám vyvíjí pořadí v šampionátu.?

Béďa se na prvním místě bodově osamostatnil s rozdílem 20 bodů na druhého Tomáše, který je sledovaný Luďkem a Lukášem. Na dalších místech jsou již mírné odstupy. Skokanem kola se stal Dominik Moravec, který poskočil o tři místa.

Zajímavostí letošní sezóny je rozšíření dvojic otců a synů Málků a Reisigů o „rodinný klan“ Ešpandrů, sympatický to počin.