Ještě mám promočenou kombinézu, rukavice a další části oblečení z našeho dnešního mokrého závodu. Jak jsem již psal před závodem, vodu na dráze v lásce nemám, neb na ní neumím :-(. Jak se ale čekalo a také i ukázalo, někteří z nás si to náramně užívali. 🙂

Po suchém tréninku se hned od první rozjížďky začal na dráhu postupně snášet májový deštík.  Prováděl to tak rafinovaně a dokonale, že když už to vypadalo, že dráha bude osychat, opět jí řádně prokropil. Nejintenzivnější byl pro finálové rozjížďky. Prostě „kámoš“ k pohledání.  Na dráze se to jen hemžilo spoustou „hodin“ a zvratů v pořadí. Když jsme si každý mysleli, že jsme si na vodu zvykli, ona nám to vysvětlila jinak.

Musím si přiznat, že jinak se mi závod moc líbil. Byl takový jiný, byla to prostě zábava. V Hořovicích se nám to občas přihodí, mrkněte na https://www.youtube.com/watch?v=CSszTam7JLY, na video z června roku 2015. Začátek sluníčko po sedmé minutě videa bouřka. :-).

Dnešní závody byly jiné i nebývalým počtem nováčků, celkem 6, kteří si odbyli křest nikoliv ohněm ale vodou. I přes těžké podmínky se všichni úspěšně zařadili, když výsledkově se rozprostřeli napříč celým výsledkovým polem.

V rozjížďkách ve skupině „A“ podle očekávání jasně dominoval Patrik, kdy ani jednou před sebe nikoho nepustil. Za ním si to rozdávali Honza Šnajdauf, Jarda Hajdúk a Milan Andruchovič. Béďu jsme moc nepoznávali, protože se tentokrát nikam netlačil. Měl určitě spočítáno, že již samotná účast a zisk několika bodů mu dávají velkou jistotu celkového třetího místa v letošním ročníku.

Skupinu „B“ ovládl Martin Hála, kterého ale dovedl porazit Jirka Snopek, který na vodě prostě umí. Výsledkově se mezi ně vklínil stále se lepšící Dominik Moravec.

Ve skupině „C“ byla situace na čele zamotaná, vítězství v rozjížďce získali hned tři jezdci: nováček Tomáš Palán, Karel Švec a Lukáš a Rampa.

Zajímavý pohled skýtá celkový výsledek po skupinách. Mezi 6. místem (obsadil ho Jirka Snopek),  posledním ve finále „A“, a 5. místem ve skupině „B“(obsadil Luděk), byl rozdíl pouhých tří bodů. „Hodně našlapáno“.  Béďa se tentokrát uklidil na čelo nejpomalejšího finále.

Finálové rozjížďky nám deštík řádně promáčel a vůbec nás nešetřil.

První rozjížďku nejpomalejšího finále ovládl Béďa, druhou potom Jirka Košťál, který ho dokázal i celkově přestihnout.

Prostřední finále opanoval, v Hořovicích výborně jedoucí, Honza Šnajdauf. Za ním si to rozdávali Milan Andruchovič a Jarda Hajdúk. Lukášovi Rampovi se do cesty opět připletly hodiny a odsunuly ho až za ně.

Velké finále se neslo v duchu souboje největších rychlíků o první místo. První rozjížďku vyhrál Martin Hála a tu druhou Patrik Melichar. Nutno dodat, že spolu jeli závod pouze mezi s sebou. Kdo umí ten umí, i kdyby padaly trakaře.

V první, ještě hodně mokré, rozjížďce, se za ně dokázal probojovat z šesté startovní pozice Jirka Snopek, kterého v další rozjížďce nepodržela špatně jedoucí „jednička“ a osychající trať. V celkovém pořadí ho předstihl Dominik Moravec, který se poprvé v naší sérii závodů dokázal dostat na pódiové umístění.

 Dominiku blahopřejeme. Za svůj zodpovědný přístup si to určitě zasloužíš. :-).

V celkovém pořadí si své první místo upevnil Patrik, když před posledním závodem získal  30-ti bodový nedostižný náskok na Karla Švece. Třetí místo má téměř jisté Béďa, který má na Dominika 19 bodový náskok.

Svým dnešním čtvrtým místem se Jirka Snopek odpoutal ze čtyřčlenné skupinky s Lukášem, Jardou Hajdúkem a Luďkem, a odskočil jim na rozdíl jim na rozdíl 7 a více bodů.

Poslední závod letošní sezóny, opět v Hořovicích, pojedeme v polovině června. Již teď vzývám všechny šamany počasí, aby na termín závodů zamkli déšť na čtyři západy někde v lese.

Všechny závodníky, kteří se účastnili letošního ročníku vyzývám, aby přijeli na poslední závod letošní sezóny. Budou to pět super závody a také vyhlášení výsledků ročníku. Vyhlašovat budeme tak jako vždy i všechny podkategorie: XXL, Klasik a Super Klasik.