Sobotní časovka proběhla závodnicky tak jako obvykle vcelku bez komplikací a jakýkoliv zádrhelů. Tedy pokud nebudeme počítat organizační rozčarování pána z arény, „nezaplacenou“ tréninkovou jízdu a nakonec i nezaplacený džus a kávu u stolu, kde jsme je prostě nepili. (?)

Pro Vaše info. Myslíme si, že trénink si pán prostě poplet různýma stornama. Pro zachování dobrých vztahů v aréně  jsme se rozhodli jízdu zaplatit a  započetli jsme jí do nákladů na závod. Neuhrazené pití jako poslední zaplatil Jirka ze svého, takže pokud jste si někdo uvědomil, že jste na ně zapomněli, tak k Jirkovi.

Komentovat vývoj závodu časovky je vždy ošidné, neboť káry ač podobné, přeci jen neumožní zajet stejné časy a automatický odpočet čtyř nejhorších časů v průběhu závodu míchá pořadím ještě více. Osobně si vždy sleduji jak dojíždím se závodníky ve stejné skupině  na trati a výsledkem se nechávám překvapit až po poslední jízdách.

Podívejme se jak tedy závod dopadl.

Patrik, i když po první odjeté sérii na nejpomalejší  „45“ byl až šestý v dalším průběhu  závodu nenechal nikoho na pochybách, že nemá zcela rovného konkurenta a s přehledem zvítězil nad skvěle jedoucím Béďou. Třetí místo si vybojoval Karel Švec. V celkovém pořadí příjemně překvapil svým sedmým místem i „domácí“ Michal Drda. V pořadí se neztratili a hezky se umístili nováčkové Jirka Slopovský a Leo.

Zajímavým poznatkem závodu je, že rozdíl mezi nejrychlejším a nejpomalejším průměrným časem jsou necelé tři vteřiny a hlavně střed pole je hodně hodně vyrovnaný.

V celkovém pořadí se Patrik začíná všem ostatním víc a víc vzdalovat a pokud opět nebude absentovat, celkové vítězství ho nemine. V souboji o druhou příčku má Karel také dostatečný náskok před  Béďou a ten zas před čtvrtým Dominikem. Našlapáno je mezi šestým až osmým místem kde rozdíl jednoho bodu je mezi Jirkou Snopkem, Luďkem a Lukášem.  Obdobnou situaci najdeme ještě dále v pořadí mezi Michalem Heuslerem, Filipem Špačkem a Kryštofem Reisigem kteří mají shodně 28 bodů.

K dalším závodům v Chebu. Tak jak jsme včera informovali již od dnešního dne se můžete hlásit. Limit je stanoven na 24 jezdců. Předpokládáme, že vzhledem k trati, která je pro všechny určitě lákavá, bude počet brzy zaplněn. Systém přednosti, kromě 4 pořadatelů, není. Kdo dřív zaplatí ten jede.

Formát závodu bude podobný spravedlivým sprintům, které jezdíme. Vzhledem k limitu 4 hodin závodu, ho však budeme muset modifikovat. Na tom pracujeme a včas Vás budeme informovat.

Hlaste se hlaste ať se do závodu dostanete.

Těším se na Vás a na skvělý závod, který premiérově pojedeme v Chebu.