Milénium je jediná dráha, kde jezdíme časovku a tím pádem je v našem seriálu zcela specifická. V aréně se na nás hodně dobře připravili a káry seřídili jak jen to šlo nejlépe. Dokonce nám dráhu zablokovali až do 16 hodin.  To byla po ránu skvělá zpráva, protože nám to dalo možnost zajet si i trénink. Někteří toho nevyužili a naopak jiní zase trénovali i v týdnu a na jejich výkonech to bylo znát.

Už od začátku se ukazovalo, proč jsme byli dle „indexů“ zařazeni do jednotlivých rozjížděk tak jak jsme byli, a to kromě Luboše, který svým výkonem odpovídal do nejrychlejší skupiny. Bez „indexu“ z letošní sezóny by to , ale bylo mimo pravidla. Od příště už tam klidně může být.

Skoro platilo, co rychlejší skupina to časy o vteřinu lepší.  Bylo jen pár výjimek, mezi které patřil Dominik. Trénink v týdnu přinesl ovoce, Dominik jezdil ve skupině B, začal rychle a neustále se zlepšoval až se vyšplhal těsně pod bramborovou medaili. Nad ním bylo čelo startovního pole celkem ustálené a jediné co mohlo pořadím zamíchat bylo, kdyby zraněná ruka nedovolila Patrikovi pokračovat dál. To se ale nestalo a Patrik celkově zvítězil před Karlem Švecem a Lubošem. Ještě i Lukáš, na pátém místě, se vešel průměrným časem na kolo pod 39 vteřin.

Za nimi byla skupinka šesti jezdců, kteří měli průměr pod 40 vteřin. Obzvláště těsný byl výsledek mezi třemi z nich a to Luďkem, Jirkou a Michalem Drdou. Jirka se rozjížďku od rozjížďky zlepšoval, ale před Luďka se už nedostal. Ukázalo se, že mu chyběla tréninková rozjížďka.

Nejtěsnější rozdíl 79 tisícin na jedno průměrné kolo mezi třemi jezdci měli Martin Kurfiřt, Michael Heusler a Honza Hlavnička. Je to neuvěřitelně vyrovnaný výsledek. Zkuste si představit, jak jedou za sebou. 🙂  A pak, že je časovka nudná.

Výsledky závodu jsou v příloze. V celkovém pořadí se díky neúčasti ve dvou závodech propadají Tomášové Málek a Holek.  

Další závod je opět v Teplicích a pojedeme protisměr. Jak jsme zmiňovali při vyhlášení, osud dubnového závodu ovlivní možnost jet závod v Praga aréně a nebo hlasování o Vysočanech. O tom Vás budeme včas informovat.

Mějte se fajn, užívejte sněhu a v únoru se na Vás těším v Teplicích.