Máme za sebou úspěšný start do dalšího ročníku GoKartOpen. Z pohledu organizátora skvělá situace, vždyť se podařilo přeplnit původní limit počtu závodníků a navýšit ho až na 24. Zájem o závod a celou sérii od dřívějších i nových účastníků nás moc těší a zároveň zavazuje.

Chci Vám všem poděkovat za úspěšný start sezóny a  závodu, který měl vcelku prímový průběh.

Rozdělení do skupin proběhlo dle indexů umístění a jak se ukázalo nebylo vůbec špatné. Kromě několika rychlíků, kteří jako obvykle nedávali ostatním šanci, se to ve skupinách pěkně mlelo.

Od startu i v průběhu rozjížděk všichni bojovali o co nejlepší umístění.  Kolikrát se z toho vyklubala nějaká ta menší i větší strkanice. Někdy velká rána nic neznamenala, jindy malým postrčení skončil závodník v gumách. Pak už jen záleželo, zda byli rozhodčí ve střehu a dokázali situaci rozsoudit nebo se závodníci dohodnout. K ostrým až vyhroceným výměnám názorů, tak jako loni, nedocházelo. Nejlepším ze všech byl Lukáš Rampa, který vzorně po všech kolizích počkal na poškozeného a nechal ho odjet  před sebou. Za to dostává ocenění Fair play.

Dopady kolizí do  celkového pořadí někdy moc neznamenali, jindy byly rozhodující pro rozdělení do finálových skupin. Asi největší vliv měla kolize tří jezdců ve skupině „D“,kdy na třetí příčce jedoucího Davida Seiferta předjížděli Tomáš Holek a Luděk. David v karambolu skončil v otočce a tím i poslední, Luděk před ním a Tomášovi se podařilo probojovat dokonce na třetí příčku. Tomáš se s přehledem dostal do velkého finále a Luděk do něho těsně proklouzl  také. David si zajel z prvního místa „pouze“ céčkové finále, které ale naprosto jasně opanoval.

Smůla se přilepila na prázdné kolo i Jirkovi Snopkovi a po jinak pěkném výkonu ho připravila o velké finále.

Zajímavé momenty předvedl Béďa Málek, který  před sebou několik kol nárazník na nárazníkv cílové rovince tlačil Karla Švece až ho čistě, v jiné části trati, předjel. Skvělá podívaná.

Ani finálovým rozjížďkám se šťouchance nevyhnuly.  V tom prostředním Lukáš Rampa postrčil Jardu Hajdúka a oba se pořadím propadli. Dopomohli tak k vítězství Jirkovi Snopkovi.

Velké finále opanoval dvěma vítěznými jízdami Patrik, který nikoho nenechal na pochybách o svých kvalitách. Za ním byl duo kluků Málků, kdy úspěšnější byl tentokrát Tomáš. Na dalších dvou příčkách se objevili parádně jedoucí nováčci Karel Švec a Tomáš Zralý. Ve velkém finále se objeli hned tři.

Výsledky jsou v příloze.

V celém závodě bylo spousta zajímavých momentů a situací, které jsem nestačil postřehnout a zaznamenat.  Naši „dvorní“ fotografové a kameramani  Martin Kurfiřt a Honza Hlavnička se o ně s námi jistě podělí. Pokud je máte někdo další, podělte se o ně také. Zajímavé video může být od Tomáše Holka, ze zmíněné strkanice.

A teď k dalšímu závodu, který pojedeme opět v Hořovicích 13. října.

Jak jsem již zmínil při vyhlašování, mají loňští účastníci, kteří zaplatili alespoň 6 závodů, přednost.  Z organizačních důvodů platnost přednosti zkrátíme do 30.září, aby jsme stačili doplnit soupisku.

Po tomto termínu bude klíčem k zapsání na soupisku termín připsání startovného na účet. Takže, všichni bez přednosti neváhejte s platbou. „Závod“ o přihlášení již běží.   Pokud by jste se na konec do závodu nedostali, o peníze nepřijdete.

Závodníci s předností jsou: Málek Bedřich, Málek Tomáš, Šnajdauf Honza, Seifert David, Moravec Dominik, Reisig Kryštof, Reisig Tomáš, Hlavnička Jan, Heusler Michael, Kurfiřt Martin, Ešpandr Jirka +, Ešpandr Jirka, Ešpandr Ondřej. Celkem 13.

Na organizátory Lukáše Rampu, Jirku Snopka a Luďka Bechyně se limit nevztahuje.

Takže hlaste se těšte se na další závod. Já už se nemůžu dočkat.