A jak jsem si v sobotu zajezdili? No přeci skvěle!!

Hořovice měly fakticky nabitou sobotu, poslední letošní víkend. Závod i s vyhlášením jsme museli stihnout do 13 hodin, kdy nás na dráze střídalo padesát hasičů s rodinami. Po nich byla další večerní akce „loučení se svobodou“

Organizačně tedy takový malý oříšek stihnout 21 rozjíždek za tak krátký čas. Mohu s hrdostí říci, že se nám to povedlo skvěle.

Sešlo se nás celkem 15, kdy sedm z nás jelo už první závod, tři  loňský serial a pět z nás jelo naše závody zcela poprvé. Nebývalý příval nováčků.

Rozdělit takovou sestavu jezdců na tři základní skupiny tak, aby byly vyrovnané, bylo prakticky nemožné. Hlavně nováčkové jsou vždy velkou neznámou a mohou leckdy překvapit svojí rychlostí.

Nicméně se nám to podařilo v celku úspěšně, kdy pouze skupina B měla větší podíl kandidátů na velké finale a pořadí se v něm pěkně zamotávalo i díky drobným karambolům. Vítězem skupiny byl nakonec Béďa Málek následovaný Lukášem Rampou v těsném závěsu s Jardou Hajdúkem.

V „A“ skupině výsledkově kraloval Tomáš Málek, kdy nenašel přemožitele a to ačkoliv mu skvěle jedoucí Honza Šnajdauf mnohdy dýchal celou rozjíždku na záda.

V „Céčku“ byla situace na špici vyrovnanější a výsledkově se nakonec vítězství přiklonilo k Luďkovi následovaného Jirkou Snopkem.

Nováčkům se tentokrát nepovedlo překvapit v žádné skupině a v závodě alespoň získavali potřebné zkušenosti.

Ve finálových jízdách jsme volili postup vítěze nižších finále do vyšších. Z malého postoupil do prostředního Tomáš Reisig a z prostředního do velkého Lukáš Rampa. Ani jednomu z nich se však nepovedlo v nich více prosadit.

A jak to tedy dopadlo ve velkém finále?

Tomáš Málek v obou dvou zvítězil bez sebenších problémů. Luděk byl jednou a druhý a pak třetí, kdy ho předjel skvěle jedoucí Honza Šnajdauf. Tomu se tím podařilo dostat na celkově třetí příčku, kdy při stejném počtu bodů, avšak s lepším umístěm ve finálové rozjíždce, odsunul na čtvrtou příčku Jirku Snopka. Béďa byl tentokrát páty a Lukáš  šestý.

Nováčkové, ačkoliv se tentokát poskládali v závěru výsledkové listiny, se určitě úspěšně zapojili.

Osobně vidím závod jako skvěle časové zorganizovaný. I při velkém počtu nováčků se na startovním roštu nikdo nesplet a větší karamboly se nám také vyhnuly.

Díky Davidovi za skvělé fotky. 🙂

http://najana.rajce.idnes.cz/Motokary_Horovice_14.10.2017/

Ve výsledkové listině letošní sezóny se díky neúčasti v druhém závodě propadl Patrik Melichar z první až na pátou pozici. Na čele je Tomáš Málek a na druhé místo se vyhoupl Luděk. Béďa drží příčku třetí těsně následovaný Honzou Šnajdaufem. Za Patrikem jsou v těsném závěsu Jirka Snopek a Lukáš Rampa.

Za nimi je bodová díra, na jejímž čele je Jarda Hajdúk.

Tak jako obvykle. Pokud „kontrolní komise“ objeví chybu ve výsledcích, tak mi to napište. Opravím. 🙂

Příště jedeme ve Vysočanech. Do námi naplánovaného a potvrzeného termínu 4.11. si dali jejich „12“ hodinovku. Dost nejpravděpodobněji budeme muset zaměnit sobotu za neděli a jet 5.11. Jirka nám dá vědět. tak tedy sledujte maily a naše stránky.

Mějte se fajn a pokud pojedete do Vysočan trénovat, jezděte normální směr.