Máme za sebou další povedenou sezónu, kterou jsme dnes úspěšně završili jak jinak než závodem v protisměru v Hořovicích.

Za polojasného počasí se nás dnes sešlo třináct, při účasti celé naší jezdící špičky. Na poslední závod si zajel i Martin Vlček, který sezónu úspěšně rozjel, ale pak se odmlčel. Myslím, že kdyby jezdil pravidelně, pořadí na prvních třech místech celé sezony vypadalo zcela jinak. Nu jsme otevřená série se vším všudy……

A jak to dnes vypadalo? Super závod, kterému kazem na kráse bylo jen nebývalé množství technických závad, jaké jsme v Hořovicích ještě nezažili.

Rozdělili jsme na dvě skupiny po sedmi a šesti. Jestliže ve Vysočanech byly skupiny značně nevyrovnané, v Hořovicích to bylo ještě horší. V té silnější skupině smrti se sešli Patrik, Béďa, Martin a ti ostatní. Dojet v rozjížďce alespoň na 3. místě bylo skoro nemožné. Přesto se to „ostatním“ párkrát i podařilo. Všechny rozjížďky v sobě nesly spoustu krásných soubojů nárazník na nárazník, kolo na kolo. Prostě nádherný zážitek, který mohla druhá skupina jen tiše závidět.

Skupinu smrti vyhrál Patrik před Martinem, Béďou a tito tři se přímo kvalifikovali do velkého finále.

Druhou skupinu jasně opanoval Tomáš Málek a za ním se umístil Luděk a Jarda. I ti se bodově dostali do velkého finále.

Malé finále se jelo v sedmi, kdy vítěz postupoval do velkého finále. O vítězství  se poprali Marek Štrébl a Honza Šnajdauf, kdy se oba prostřídali na prvních místech. Právo postoupit do velkého finále získal vzhledem k lepšímu umístění v základní části Marek.

Velké finále se neslo v duchu soubojů skupiny smrti, kdy první rozjížďku vyhrál Tomáš Málek s Patrikem v závěsu. v té druhé si pořadí prohodili a protože Patrik měl lepší bodový zisk po základní části, získal i vítězství v závodě. Tomáš byl druhý a Martin třetí.

O vítězi celého ročníku i druhého v pořadí bylo již rozhodnuto Zlatou bral Patrik a stříbrným se stal Tomáš Málek. Čistě teoreticky byl možný souboj pouze o třetí místo. To ale Béďa skvělým výkonem rázně odmítl a bronzové umístění si obhájil.

Béďa zároveň vyhrál již tradiční kategorii klasik, kde druhý skončil Luděk. Nově otevřenou kategorii XXL vyhrál Jirka před Tomášem Reisigem.

A co příští sezóna?

Začneme jako vždy v září v Hořovicích a určitě zařadíme i Metropoli v Teplicích, nově objevenou Kart Planet Vysočany a plzeňské Milenium

Nejpozději začátkem srpna pošleme první termíny a do začátku prvního závodu i kritéria pro jednotlivé kategorie jako jsou minimální roky a kila, tak aby to bylo všem zcela jasné a mohli jste se do kategorií přihlásit ještě dříve než opět vyrazíme do spousty nádherných soubojů plných adrenalinu.

Těšíme se na Vás všechny opět v září.

Váš, vlastně náš, GoKartOpen