Sobotní závod ve Vysočanech se fakt povedl. Celé to máme zdokumentované kameramanem a dvěma fotografy. Už se těším na záznamy a fotky.

Opět jsme dovažovali a tentokrát do 90 kilo. Hubeňouři měli peška a s vyšší váhou se museli poprat. Ani Krištofovi jeho úžasné zhubnutí tentokrát nebylo žádnou výhodou. Sešlo se nás deset a jeli jsme ve dvou skupinách. Rozdělení do skupin snad nebylo nikdy tak nevyvážené jako tentokrát. Bez účasti Tomáše nebyl do druhé skupiny žádný rychlík. Patrika v té první dokázal porazit Patrika jen jednou Jarda, který je již napůl rychlík,  a tak se v ní bojovalo více méně o druhé a další pořadí. To se to projevilo v celkových součtech.

Ve druhé skupině si to o vítězství rozdávali Jirka s Luďkem. Ozdobou závodu byly jejich  souboje ve čtvrté a páté rozjížďce, kdy nejprve Jirka předjel po dlouho trvajícím souboji dvě zatáčky před cílem Luďka a ten mu to pak vrátil v další jízdě, kdy stačil Jirku ve výjezdu v poslední zatáčce do cíle předjet snad o deset centimetrů. Vše má Jirka zaznamenané na kameře, záznamy uloží k nahlédnutí i ostatním. Sám se na ně těším. Luděk přišel o lepší celkový bodový součet ve druhé jízdě neprojetím žolíka včas, kdy signalizace blížícího se konce rozjížďky přišla pro něho příliš pozdě.

Do velkého finále šel z prvního místa Patrik, následovaný Jirkou, Luďkem, Jardou a Štěpánem. Patrik jel víceméně sólo jízdu, ale za ním se bojovalo o další umístění na bedně.  Bojovalo se nejen na dráze, ale po dojezdu i u video záznamu. Souboj mezi Jardou a Jirkou nakonec traťoví komisaři vyhodnotili jako v pořádku a tak se na druhém místě objevil Jarda Hajdúk a Jirka Snopek byl třetí. V případě uznání protestu by se Jarda propadl na čtvrté místo a Luděk by se posunul na třetí. Tomu zisk bramborové medaile vůbec nevadil, protože měl nejrychlejší kolo závodu 48,728 a v aktuální tabulce KART PLANET se vyšvihl na 13 místo ze 30.

A jak se nám hýbe celkové pořadí?

Patrik se na prvním místě osamostatnil a nemůže být již předstižen. Málkovic hoši si drží další místa. Neúčastní rychlíci se propadají níže a níže. Naopak se zajímavě seřadili se stejným bodovým součtem Jirka, Jarda a Honza.  Kluci Reisigovi také utěšeně stoupají výše pořadím.

Před námi je jen poslední závod sezóny 10.6. v Hořovicích, který si určitě nenechte ujít.