Z důvodu nemoci se nakonec neúčastnili kluci Reisigovi a  Martin Kraus a tak nás bylo osm. Nepřijeli ani noví hoši z Kladna, ale naopak se znova účastnili jak dřívější vítěz jednoho z ročníku Luboš Kovařík, tak i Martin Hála, který si Metropoli alespoň jednou ročně nenechá ujít. Jak ukázal průběh závodu, jako vždy se zařadili k rychlíkům.

Nejprve jsme chtěli rozjet  2 základní skupiny po čtyřech, jenže to by z pořádného závodění moc nezbylo a navíc by se nám je nepodařilo rozdělit „spravedlivě vyrovnaně“. Těsně před začátkem nás Málkovci přesvědčili a rozjeli jsme jen jednu skupinu v které jsme byli všichni tedy osm.

V osmi jsme rozjížďky ještě nikdy nikde nejeli a tak jsme měli tak trochu strach, jak se nám to podaří.  Hned po první rozjížďce bylo jasné, že to byl skvělý tah.

První kolo byly některé zatáčky trochu natěsno, ale potom jsme se i díky „žolíkům“ rozprostřeli po dráze a rozdávali si ve skupinkách či po dvou zcela náramně.

Organizačně jsme dokonce jeli čtyři rozjížďky za sebou, aniž bychom odešli od motokár. Pak jsme dali pauzičku a dojeli další čtyři rozjížďky. Po první půlce byly v pořadí dvojičky se stejným počtem bodů: Tomáš s Patrikem, Martin s Lubošem, Béďa s Luďkem a Jirka s Honzou.

V polovině závodu jsme rozhodli, že vzhledem k tomu, že jedeme v podstatě každý s každým a že jedem 8 rozjížděk, nepojedeme v rámci závodu finálové jízdy a pořadí určíme pouze z rozjížděk.

Naopak jsme se dohodli, že stejně jako posledně při závodech v Metropoli, pojedeme ANTI FINÁLE a to v obráceném pořadí na startovním roštu, než skončil závod a v tomtéž pořadí se vybírali i motokáry.

V druhé polovině závodu před posledním rozjížďkou byl první Tomáš, ale skvělou jízdou ho Patrik odsunul až za sebe. Martin se odpoutal od Luboše a skončil třetí, Luděk se umístěním v poslední rozjížďce dostal o bod před Bédu. Honzovi se podařilo odpoutat od Jirky.

A jak to tedy dopadlo celkově?

V závodě: 1. Patrik Melichar, 2. Tomáš Málek, 3. Martin Hála, 4. Luboš Kovařík, 5. Luděk Bechyně, 6. Béďa Málek, 7. Honza Šnajdauf, 8. Jirka Snopek.

ANTI FINÁLE : 1. Martin Hála, 2. Patrik Melichar, 3. Jirka Snopek, 4. Béďa Málek, 5. Luboš Kovařík, 6. Luděk Bechyně, 7. Tomáš Málek, Honza nejel.

Celkové pořadí šampionátu zaznamenalo hned několik změn, hlavně díky neúčastem favoritů, a čelo se nám ještě více vyrovnalo. Patrik přeskočil Martina a dostal se bod za Tomáše, Luděk zase Dana, který se třemi neúčastmi postupně propadl ze 3. až na 6. místo. Naopak Martin Hála s Lubošem Kovaříkem se zařadili s jednou bodovou účastí hned nad polovinu výsledkové listiny.

Výsledky jsou přiložené.

Viděl jsem už fotky ze závodů. Protože ale fotografka byla o víkendu zaneprázdněná a fotek bylo více než 600,  úplné promazání rozmazaných ještě není kompletní. Jakmile to bude, pošlu odkaz, kde budou uloženy.

A jak bych hodnotil závod?  Jednoznačně se povedl, a to i přes v zimě tradičně menší účast.  Teď bude následovat skoro měsíc a půl čekání na další závod pro nás premiérově ve venkovní aréně ve Vysočanech.  Určitě se tam budu chtít zajet svézt a tak Vám připomenu předpokládám až v březnu a to někdy v týdnu navečer.