Letní čas viditelně provozovatele zaskočil a do areálu jsme se dostali se zpožděním. Potom vše probíhalo tak jak mělo a my jsme rozjeli skvělý závod.

Sluníčko nám v tom vydatně pomáhalo a skoro mrazivé ráno se proměnilo v teplý jarní den.

Úplně prvně v historii GoKartOpen jsme dovažovali hmotnosti jezdců a to na 85 kg. Popravdě se závažím jich moc nejezdilo. Nejvíce závaží s sebou vozil Patrik a to více jak 20 kg. Na Jirkovo celkových 110 kg to byl stejně ještě řádný rozdíl.

10 jezdců jsme rozdělili na dvě kvalifikační skupiny a se starty v protisměru a jedním jokerem dávali jednu rozjížďku za druhou. Kluci Málkovci byli spolu ve skupině, která jak se později ukázalo, byla více vyrovnaná a rozjížďky více zamotané než v té druhé.

Suverénem kvalifikace byl dle očekávání Patrik, který našel přemožitele jen v jedné rozjížďce, kdy ho Luděk na skvělé káře „6“ odsunul na druhé místo.

Do velkého finále jsme se seřadili v pořadí Patrik, Tomáš, Luděk, Jarda a Béďa. Jirkovi uteklo o bod a tak vedl malé finále před Honzou, Štěpánem, Petrem a Michalem.

V malém finále se na prvním místě prostřídali Honza s Jirkou. Ve velkém v obou rozjížďkách byl na prvním Patrik na „6“, druhý Tomáš a na třetím se prostřídal Jarda s Luďkem. Toho lepší umístění v kvalifikaci vyneslo po dlouhé době na stupně vítězů. Výsledky najdete v přiloženém souboru.

Co bylo ale nejdůležitější, že se nám závod povedl, objevili jsme skvělou venkovní dráhu a navíc si padli do oka s provozovatelem.