Když by mi před týdnem někdo řekl, že první závod nové sezóny pojedeme na dvoustovkách, asi bych to bral jako hloupý vtip a urážku úrovně našich závodů. Když to ráno před závodem při absolutně mokré trati a neustálého přísunu kapek po nespočtu problémů s dvě stě sedmdesátkami, mechanik Petr jen tak nadhodil, skoro jsem ho „propíchnul“ pohledem. No,  ale nakonec se to ukázalo jako geniální tah a to hned ze dvou důvodů.

Jednak proto, že dvoustovkám voda nevadí a také proto, že nám „nevodníkům“ pomohl slabší výkon motoru lépe se udržet na mokré trati. Super.

A teď k vlastním závodům.

Sešlo se nás 23 což je téměř ideální počet pro závody. Úplných nováčků bylo pět a mohu říci/napsat, že nikdo z nich se mezi ostatními ostřílenějšími závodníky neztratil. Naopak jeden byl i na bedně.

Rozdělení do skupin bylo tak jako jindy dle indexů z minulé sezóny a bylo tím „objektivní a vyrovnané“. Přesto nutno dodat, že skupina A byla ta nejtěžší. Porazit Patrika, který dorazil po noční směně, bylo i přesto naprosto nemožné, vlastně nemožné bylo se mu vůbec přiblížit. Skupinu jasně opanoval.  Na druhém až čtvrtém místě se bodově těsně za sebou umístili Jirka Snopek, David Sojak a Lukáš Rampa. Eliška i Ondra Ešpandr za nimi byli s větším odstupem.

Ve skupině B výsledkově dominoval Luboš Kovařík. S odstupem za ním byli Luděk s Milanem Blažkem a za nimi pak s mírnými odstupy Vojtěch Svoboda, Honza Vopátka a Pavel Fencl.

Skupina C byla výsledkově pěkně rozdělena a bodový odstup mezi jezdci byl rovnoměrný. Podle očekávání vyhrál Karel Švec, následovaný Jardou Hajdukem, Jirkou Košťálem, Otakarem a Radkem Líbalovými a Matějem Šulcem.

Velmi zajímavá byla skupina D, v které mezi sebou sváděli skvělé souboje Dominik Moravec s Lukášem Pechem.  V celkovém výsledku skupiny se projevila větší znalost tratě Dominika, který skupinu vyhrál o bod před Lukášem a o další bod před Michalem Drdou. Leo a Jiří Slopovský měli za nimi pak poněkud větší odstup.

Celá základní část se obešla bez větších karambolů a i když trať začala místy osychat, do finále jsme se rozhodli ponechat si dvoustovky a dvě stě sedmdesátky vůbec nezkoušet. Bylo to správné rozhodnutí.

Obě rozjížďky finále D vyhrál způsobem start cíl Leo , Eliška s Matějem si prohodili pořadí na druhém a třetím místě. Finálové rozjížďky skupiny C byli poněkud zamotanější a v jejich průběhu se pěkně bojovalo. O vítězství Davida před Lukášem Rampou rozhodlo lepší umístění Davida v první rozjížďce. Za nimi pak byli Radek, Honza Vopátka, Otakar a Vojta Svoboda.

Béčková skupina měla opět vítěze způsobem start cíl a byl jím Lukáš Pech. Tím si také otevřel cestu i do velkého Áčkového finále. Za ním vždy dojel Michal Drda. Jirka Košťál měl již mírný odstup a o pořadí mezi Milanem a Jirkou Snopkem rozhodlo opět lepší umístění Milana v jedné rozjížďce. Luděk doplatil na jezdeckou chybu a skončil poslední.

Velmi zajímavou podívanou slibovalo velké finále, obzvláště očekávaný souboj  mezi Patrikem a Lubošem, který si vylosoval „kulhající“ čtyřku. První rozjížďku po četných soubojích vyhrál Patrik před Lubošem. V té druhé si na startu káry prohodili a kdo předpokládal, že se karta obrátí ve prospěch Luboše, mýlil se.  Nejen že Patrik na čtyřce dokázal Lubošovi odolávat, ale na oba dva se dotáhl Karel a do soubojů se zapojili i další. Všem nakonec vypálil rybník Lukáš Pech, který se z posledního místa na startu probojoval na super šestce až před Patrika. Skvělý výkon podpořený skvělo károu. Lukáš se tak dostal až na celkové třetí místo za Luboše a vítězného Patrika.

Čtvrtou bramborovou medaili  vybojoval Karel před Dominikem a Jardou Hajdukem.

Celkové i průběžné výsledky jsou v přiloženém souboru.

Nakonec, po rozpačitém začátku s deštěm a kárami, to byl velmi podařený závod a pro další mokrý máme alespoň jasno, na čem v Hořovicích pojedeme.

Věřím, že i vám všem se závod líbil.

Nu a teď k dalším Hořovicím, které nás čekají 28.9.

Moc rádi bychom vás opět všechny viděli na startovní listině, ale jak jsem při vyhlašování výsledků sdělil, maximální počet závodníků v Hořovicích je 24 a pro přihlášení budou mít do pátku 13.9. 24:00 přednost dlouhodobí účastníci s minimálním počtem 6 závodů z loňské sezóny. Jsou to podle abecedy:

Bechyně Luděk
Drda Michal
Ešpandr Jirka +
Ešpandr Ondřej
Fencl Pavel
Hajdúk Jaroslav
Heusler Michael
Hlavnička Jan
Kurfiřt Martin
Málek Bedřich
Melichar Patrik
Moravec Dominik
Rampa Lukáš
Reisig Kryštof
Reisig Tomáš
Snopek Jiří
Šnaidauf Honza
Švec Karel

Od soboty 14.9. platí pro všechny stejné pravidlo, kdo zaplatí dřív ten jede.

Takže sledujte naše stránky a hlaste se.

Těšíme se opět na Vás a na další závod v Hořovicích, tentokrát v protisměru. Jo a prosím Vás, zkuste někdo zařídit, aby byl tentokrát bez vody 🙂