Tak máme za sebou poslední závody v tomto kalendářním roce. V Metropoli pro nás připravili super podmínky. Káry byly odblokované a tak jsme si je mohli pořádně užít.

A jak to vlastně probíhalo?  Jak už jsem napsal, káry na maximum a kola brzdily nové hydraulické koučové brzdy. Prostě paráda. Kdo chtěl jezdit smykem tak se mu to dařilo vcelku lehce, neboť pneumatiky se na prochlazeném asfaltu utrhly z zlehka. Mírná škoda jen, že tak jako vždy, byly káry různě rychlé a ty s nižším startovním číslem byly rychlejší, obzvláště číslo 2. 🙂

Vzhledem k marodce,  k probíhajícímu adventu a možná i brzkému začátku se nás nakonec sešlo jen 6. Ti kdo jsme přijeli, jsme se s tím nenechali nijak rozhodit. Kvalifikace jsme jeli pouze v jedné skupině a vlastně všichni postoupili do velkého finále.

Základní část vyhrál Tomáš těsně před Patrikem a Martinem, s mírným odstupem je následoval Béďa a pak Luděk s Jirkou.

Tím byly karty do první finálové rozjížďky rozdány. Tu se podařilo vyhrát Patrikovi s Tomášem a Martinem v zádech. Následoval Béďa Jirka a Luděk.

V druhé rozjížďce, v jednom z prvních kol, se Tomášovi v mírné skrumáži podařilo káru otočit do proti směru a boj o první příčku pro něho skončil. Rozjížďku opět vyhrál Patrik, druhý byl Martin. Za nimi jsme se seřadili Béďa, Luděk, Tomáš a Jirka.

No a protože nás to fakt bavilo, protože jsme měli brzy odjeto a protože v aréně nikdo jiný nebyl, dali jsme si ještě SUPERFINÁLE.

To jsme jeli v protisměru, na 10 minut a s dvěma žolíky. Postavení na startovním roštu a výběr motokár byl v obráceném pořadí než výsledek závodu.

Jirka si to s č.2 fakt užil a dokázal se před něho dostat jen Tomáš. Třetí byl tentokrát Patrik, za ním Martin. Luděk po fatálně chybě v zatáčce v začátku rozjížďky nakonec odolal Béďovo atakům.

Byla to prostě paráda.

V celkovém pořadí se marodící Dan propadl ze třetího místa až na páté místo, Jirka se krůček po krůčku posouvá směrem nahoru. Jinak v se nic dalšího nezměnilo.