Dalším závodem v Metropoli jsme se přehoupli do druhé poloviny sezóny. Teplice jsou parádní dráha se skvěle připravenými motokárami. Jen kdyby ta ventilace lépe odváděla zplodiny z motorů. Celé odpoledne a večer jsem měl bolehlav.

A jaký byl průběh závodu? Indexové rozdělení do závodu zafungovalo dobře, jen Martin Hála nám to trochu na bořil. Bylo jasné, že skupina do které „spadne“ bude poněkud více našlapaná a to se také stalo. Bylo to „Béčko“.

V rozjížďkách ve skupině „A“ jasně kraloval Patrik i když v první polovině mu zdatně sekundoval Lukáš Rampa. Od poloviny se rozhořel souboj i o druhá místa mezi již zmíněným Lukášem, Béďou Málkem a Jirkou Snopkem. Ostatní účastníci rozjížďky se na druhá místa nedostali, nicméně na ostatních pozicích se pěkně promíchávali. Skupina se výsledkově rozdělila na čtyři aspiranty do velkého finále a čtyři do malého.

 „Béčková“ skupina byla o jednoho „borce“ našlapanější a od začátku se bojovalo i o první místa. Nejčastějším vítězem rozjížděk byl Martin Hála (4), za ním Karel Švec (3) a jednu rozjížďku vyhrál i Dominik Moravec. V této rozjížďce bylo aspirantů na velké finále celkem pět a černý Petr zbyl tentokrát na Jardu Hajdúka.

Ten se stal favoritem malého finále a svojí roli také potvrdil, i když na záda mu v obou rozjížďkách dýchal Honza Hlavnička. Třetí v obou rozjížďkách dojel Michael Heusler. Na dalších místech si jezdci umístění v rozjížďkách promíchali.

Velké finále dvakrát vyhrál dnes suverénní Patrik a ani jednou tak před sebe nikoho nepustil. Na druhých a třetích místech si to spolu prohodili Martin s Karlem. Protože v základní části skončil Martin před Karlem, byl i celkově druhý. Na Dominika Moravce zbyla již podruhé bramborová medaile. Neboj Dominiku, jednou to vyjde a už se to blíží  🙂 .

A jak závod zamíchal s celkovým pořadím? Žádné velké skoky. Na prvním a druhém místě si to prohodili Karel s Patrikem. Béďa zůstal třetí. Dominik se prohodil s Jardou Hajdukem a Jirka Snopek s Luďkem přeskočili pauzírujícího Tomáše Málka.  

A teď k dalším závodům.

Jak jsme avizovali při vyhlášení,  v nejbližších několika dnech zkusíme domluvit možnost dubnového závodu buď Chebu nebo v Hořovicích. Potom pošleme hlasovací dotazník zda drahé Vysočany nebo jedna z vedených možností či opět Teplice. Zálohy na závody mírně navýšíme, abychom měli rezervu pro situace jako v Teplicích, kdy jsme každý platili více, než jsme vybírali.

Zatím se mějte fajn a užívejte si zbytku zimních dní. Brzy se Vám ozveme s hlasovacím dotazníkem.

Těším se na Vás a na další závody, kterými bude protisměrná časovka v Plzni.